Scarcity (september 2017)


Scarcity

Synopsis

Scarcity  vertelt het verhaal van Gilles Descamps, een weduwnaar en communicatieverantwoordelijke bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Gilles is getuige van de brutale ontvoering van zijn enige dochter, Moira. De drijfveer lijkt aanvankelijk volkomen zoek tot hij inziet dat het koloniale verleden van zijn familie een onrechtstreekse schakel zou kunnen zijn. Meer uit wanhoop dan redelijkheid klampt hij zich, met de steun van enkele vrienden, vast aan schijnbaar ingebeelde strohalmen. De uitzichtloze en emotioneel eenzame zoektocht naar zijn dochter voert hem naar Afrika waar hij verschillende aanknopingspunten ontdekt en stuit op waarheden en connecties die liever het daglicht schuwen. Voor hij het goed en wel beseft, raakt Gilles verstrikt in een web van intriges waar corruptie, cyberoorlog, macht, internationale en zakelijke belangen de boventoon voeren en de kans dat hij Moira heelhuids terugvindt met de dag kleiner wordt.


Hoe kwam het boek tot stand?

In dit interview komt u niet alleen meer te weten over de mens achter de auteur Ingo Hijnderijckx, maar ook over hoe zijn boek Scarcity tot stand kwam, welke zijn inspiratiebronnen waren en hoe hij het verhaal en het schrijven ervan beleefd heeft.

Inspiratie reikt verder dan verbeelding

De inspiratie van de auteur wordt ook gevoed en verrijkt door muziek, literatuur en proza. Scarcity is doorweven met muziek- en literatuurverwijzingen, van klassiek tot meer hedendaags werk. Melodieën en woorden die diepe emoties oproepen en de gevoels- en belevingswereld van de personages naadloos begeleiden doorheen het verhaal. Hier vindt u een overzicht.